Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-01-24/cristian-diaconescu-noul-ministru-de-externe-al-rom-niei-a-depus-juram-ntul-23699.html
Data: Jan 24, 2012 (22:53)

Cristian Diaconescu, noul ministru de Externe al României, a depus jurământul

Noul ministru de externe Cristian Diaconescu a depus marţi seara, 24 ianuarie, jurământul la Cotroceni. Cristian Diaconescu a mai fost ministru de Externe între decembrie 2008 şi octombrie 2009, pe vremea când era membru PSD. De asemenea, actualul senator UNPR a ocupat funcţia de ministru al Justiţiei în Guvernul Adrian Nastase, între martie şi decembrie 2004.

Fost judecator, apoi diplomat de carieră, Cristian Diaconescu a intrat în politică în anul 2003, când a semnat adeziunea la Partidul Social Democrat. Diaconescu şi-a dat demisia din această formaţiune imediat după congresul din 2010, în cadrul căruia a candidat la şefia PSD. Ulterior, el s-a alăturat nou-înfiinţatei Uniuni Naţionale pentru Progresul României, unde a primit funcţia de preşedinte de onoare.

Cristian Diaconescu a fost ales de două ori senator al României, la alegerile din 2004, când a devenit parlamentar de Constanţa şi în 2008, când a devenit senator de Bucureşti.

La ceremonia de la Cotroceni a participat şi fostul ministru de Externe, revocat luni din funcţie de Emil Boc, motivul invocat fiind aprecierile făcute de Baconschi la adresa protestatarilor din pieţe.