Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-01-23/teodor-baconschi-am-fost-demis-prin-telefon-23676.html
Data: Jan 23, 2012 (20:04)

Teodor Baconschi: Am fost demis prin telefon

Ministrul de Externe român, Teodor Baconschi, a fost revocat din functie, in urma declaratiilor jignitoare facute acum mai bine de o saptamana cu privire la romanii care protestau in strada, pe care i-a catalogat ca fiind o "mahala inepta si violenta".

Anuntul privind demiterea lui Baconschi de la Ministerul de Externe a fost facut de premierul Emil Boc, in plenul Parlamentului, care s-a reunit luni in sesiune extraordinara ca urmare a situatiei tensionate din tara.

La finalul discursului, premierul si-a cerut scuze public pentru derapajele colegilor de partid la adresa protestatarilor si a anuntat ca ministrul de Externe, Teodor Baconschi va fi revocat din functie in urma declaratiilor ofensatoare pe care le-a adus celor care manifestau in strada. In acest moment ministrul de Externe se afla intr-o vizita oficiala la Bruxelles.

"Regret derapajele si stangaciile verbale ale unor colegi la adresa protestatarilor. Prezint scuze publice romanilor pentru aceste afirmatii si stangacii verbale. Am luat decizia de revocare a ministrului afacerilor Externe, Teodor Baconschi", a spus Boc.

Sesiunea a fost organizata la initiativa Opozitiei, care cere demisia guvernului si a presedintelui Traian Basescu. Sedinta a inceput cu o intarziere de aproape jumatate de ora, la aceasta anuntandu-si prezenta 341 de parlamentari, din totalul de 465. 

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni, la Antena 3, că a fost informat despre revocarea sa din funcţie în urma unui telefon pe care l-a primit de la premierul Emil Boc, şi nu printr-un SMS, aşa cum s-a auzit iniţial.

Ministrul de Externe se afla la Bruxelles, la reuniunea sefilor diplomatiei din statele UE, scrie presa română.