Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-01-20/reprezenta-ii-wizzair-iau-incheiat-vizita-de-lucru-in-moldova-23660.html
Data: Jan 20, 2012 (14:40)

Reprezentații WizzAir și-au încheiat vizita de lucru în Moldova

Specialiștii din cadrul companiei aeriene low-cost WizzAir și-au încheiat vizita de lucru în Republica Moldova. Aceștia s-au aflat timp de două zile în țara noastră în scopul documentării și examinării posibilității de operare a zborurilor low-cost dinspre/înspre Republica Moldova de pe aeroporturile naționale. În acest context, reprezentanții  WizzAir, timp de două zile au efectuat mai multe vizite de lucru  la aeroporturile din Chișinău, Bălți, Cahul și Mărculești unde au avut o serie de întâlniri și convorbiri cu administrația acestora. În încheierea vizitei, delegația companiei aeriene Wizzair a fost convocată la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor unde s-a purtat o discuție de evaluare privind vizita lor în Republica Moldova.
 
Delegația WizzAir, condusă de Nicolas Vareilles manager de dezvoltare a rețelei de programare din cadrul companiei aeriene, a menționat că aeroportul internațional Chișinău întrunește toate condițiile favorabile pentru efectuarea zborurilor de către aeronavele companiei de tip Airbus 320. De asemenea, Varelles a precizat că și aeroportul național din Bălți și cel din Marculești dispun de infrastructura necesară pentru preluarea traficul aerian de pasageri.  În acest context, reprezentantul MTID, Valentin Dogotari, șeful serviciului transport aerian, a menționat că Ministerul Transporturilor va elabora un Plan de Acțiuni în scopul consolidării tuturor instituțiilor de ramură în vederea identificării și creării unor condiții mai bune pe aerporturile din țara noastră pentru demararea efectuării  zborurilor ieftine pentru călători.

Nicolas Vareilles a apreciat interesul manifestat de Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor pentru asigurarea cetățenilor Republicii Moldova cu zboruri sigure la prețuri ieftine, precizând că în aceste două zile a observat un pontențial deosebit de dezvoltare a aeroporturilor din Republica Moldova. De asemenea, Vareilles a precizat că raportul întocmit în perioada aflării în țara noastră va fi prezentat conducerii companiei aeriene WizzAir pentru a se lua o decizie finală când și de pe care aeroport vor fi lansate zborurile de tip low/cost în Republica Moldova.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a lansat invitația către mai multe companii aeriene internaționale de tip low-cost pentru a veni în Republica Moldova. Astfel, în primavara anului 2011, a răspuns pozitiv invitației compania aeriană WizzAir. Ca urmare, a avut loc prima serie de negocieri cu Compania aerienă WizzAir, care s-au soldat cu preconizarea unei alte runde de discuții după care aceștia urmau să examineze propunerilor din partea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. De asemenea, compania aeriană română privată de tip low-cost ,,BlueAir,, s-a arătat interesată de piața aeriană autohtonă, astfel din  2009 conducerea companiei a efectuat mai multe vizite neoficiale în Republica Moldova unde a avut o serie de întrevederi cu administrația ASAC și a Aeroportului Internațional Chișinău, informează un comunicat al Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.