Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.01.2012

Vlad Filat şi-a început astăzi vizita oficială în Republica Azerbaidjan

Vlad Filat şi-a început astăzi vizita oficială în Republica Azerbaidjan

Premierul a fost întîmpinat pe aeroportul internaţional “Heydar Aliyev” din Baku de către Yagub Eyyubov, prim-viceprim-ministru al Republicii Azerbaidjan, co-preşedinte al Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică Moldova - Azerbaidjan.

Cei doi au făcut un schimb de opinii pe marginea relaţiilor moldo-azere, reprezentantul Guvernului Azerbaidjanului dorindu-le membrilor delegaţiei moldoveneşti o vizită cît mai utilă şi cît mai eficientă la Baku.

Interlocutorii au discutat despre activitatea Comisiei mixte interguvernamentale de colaborarea economică, precum şi despre pregătirea celei de a III-a reuniuni a Comisiei în cauză, care urmează să aibă loc la Chişinău, în primul trimestru al anului curent.

Vlad Filat a menţionat că, chiar dacă a fost înregistrată o dezvoltare a relaţiilor comercial-economice dintre cele două state (schimburile comerciale au fost în creştere cu 52% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent), există posibilităţi de majorare în continuare a indicatorului respectiv.

Prim-ministrul a menţionat că scopul vizitei la Baku este intensificarea relaţiilor moldo-azere şi lansarea unor proiecte comune în domeniul economic, comercial şi energetic.

În cadrul vizitei la Baku, Premierul va avea întrevederi cu Preşedintele Republicii Azerbaidjan Ilham Aliyev, cu preşedintele Milli Majlis (Parlamentul) Ogtay Asadov, cu omologul azer Artur Rasi-Zade, dar şi cu ministrul Energeticii, Natig Aliyev.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus