Trimite e-mail | Printeaza
Social
16.01.2012

Începînd cu 1 ianuarie 2012, la solicitarea pensiei nu va mai fi nevoie de prezentat certificatele de salariu pentru perioada 1999 şi pînă în prezent

Începînd cu 1 ianuarie 2012, la solicitarea pensiei nu va mai fi nevoie de prezentat  certificatele de salariu pentru perioada 1999 şi pînă în  prezent

Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă, că începînd cu 1 ianuarie 2012, la solicitarea pensiei nu va mai fi nevoie de prezentat  certificatele de salariu pentru perioada 1999 şi pînă în  prezent. Astfel, persoanele care solicită stabilirea pensiei nu vor merge să acumuleze de la foştii angajatori certificatele cu privire la salariu, datele fiind acumulate la contul personal.

Casa Naţională de Asigurări Sociale urmează să atingă scopul principal în evoluţia procesului de evidenţă personificată - ca cetăţeanul atingînd vîrsta de pensionare să se prezinte la Casa teritorială de asigurări sociale doar cu certificatul de atribuire a codului personal de asigurare socială (cartonaşul galben) - un prim pas fiind deja întreprins. Solicitanţii de pensii nu vor mai fi nevoiţi să caute foştii angajatori şi arhivele acestora pentru a acumula documentele necesare pentru stabilirea pensiei.

Potrvit CNAS, la atingerea acestor obiective este nevoie doar de respectarea legislaţiei de către plătitorii de contribuţii sociale şi prezentarea rapoartelor în termenii stabiliţi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus