Trimite e-mail | Printeaza
Externe
16.01.2012

FMI cere Europei să adopte acţiuni rapide pentru restabilirea încrederii

FMI cere Europei să adopte acţiuni rapide pentru restabilirea încrederii

Europa se va confrunta cu 'o spirală descendentă a prăbuşirii încrederii' dacă nu va adopta măsuri suplimentare, iar Asia ar putea înregistra dificultăţi pe fondul continuării reformelor structurale, a declarat luni David Lipton, director adjunct al FMI, transmite Reuters.

Dacă nu va acţiona, Europa se va confrunta cu o spirală descendentă a prăbuşirii încrederii, cu stagnarea creşterii şi mai puţine locuri de muncă', a afirmat oficialul FMI la cel de-al cincilea Forum Economic al Asiei, ce se desfăşoară la Hong Kong.

Săptămâna trecută David Lipton a apreciat că economia Chinei este afectată de încetinirea creşterii în Statele Unite şi Uniunea Europeană dar a exclus posibilitatea unei aterizări forţate.

S&P a retrogradat în 13 ianuarie ratingurile 'AAA' atribuite Franţei şi Austriei cu o treaptă, la 'AA plus', cu perspectivă negativă, şi a confirmat ratingurile unor ţări ca Germania, Belgia şi Olanda. De asemenea agenţia de evaluare financiară a revizuit în scădere ratingurile Italiei, Spaniei şi Ciprului cu două trepte şi a retrogradat Malta, Slovacia şi Slovenia cu o treaptă. Analiştii S&P au apreciat că decizia de a revizui în scădere ratingurile suverane de credit a nouă din cele 17 state membre ale zonei euro vine în urma creşterii dificultăţilor legate de criza datoriilor, potrivit Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus