Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-01-16/danube-logistics-lanseaza-serviciul-saptam-nal-de-transportare-a-containerelor-shi-marfurilor-de-tip-23600.html
Data: Jan 16, 2012 (17:27)

DANUBE LOGISTICS lansează serviciul săptămânal de transportare a containerelor şi mărfurilor de tip general intre Giurgiuleşti şi Istanbul

Pe 16 ianuarie, nava companiei Danube Logistics MV Kalana, sub pavilionul Estoniei, a efectuat prima cursă săptămânală de transportare a containerelor şi mărfurilor de tip general între Istanbul şi Giurgiuleşti.

Nava, cu capacitatea utilă de încărcare 3,274 tone, poate transporta până la 266 containere goale sau 189 pline, de 20 picioare, inclusiv refrigeratoare. Pe lângă containere, nava mai poate transporta şi mărfuri de tip general ca mărfuri în saci, paleți, cutii, diverse mărfuri din metal, utilaje sau autovehicule.

“Serviciul săptămânal pe care îl oferim, va reduce semnificativ cheltuielile legate de transport a companiilor din Moldova care fac comerţ cu Turcia şi restul ţărilor lumii. Pe lângă containere, nava mai poate transporta şi diverse tipuri de mărfuri generale, la preţuri competitive. Suntem siguri ca noul serviciu se va bucura de succes.” a declarat Thomas Moser, preşedintele consiliului de administrare “Danube Logistics” SRL.

Primul Client “Danube Logistics”, pentru serviciul săptămânal de transportare este compania Mediterranean Shipping Company (MSC), a doua linie maritimă de transport de containere din lume. La prima sa escală în Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti, nava MV Kalana a descărcat 142 containere ale MSC. Luni, 16 ianuarie, nava a plecat cu primele 22 containere MSC încărcate cu cereale din Moldova. Ulterior containerele vor for fi livrate de către MSC cumpărătorilor din Taiwan.

Compania I.C.S. “Danube Logistics” S.R.L. este investitorul general şi operatorul Portului Internaţional Liber Giurgliuleşti precum şi operator al serviciului săptămânal de transportare a mărfurilor generale şi containerelor, efectuat săptămânal pe ruta Giurgiuleşti – Istanbul, informează un comunicat al compamiei.