Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.01.2012

Corporaţia Pike Electric se arată interesată de implementarea proiectului privind construcția liniei electrice de tensiune înaltă Bălţi-Suceava

Corporaţia Pike Electric se arată interesată de  implementarea proiectului  privind construcția liniei electrice de tensiune înaltă Bălţi-Suceava

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu conducerea Corporaţiei Pike Electric. Subiectul principal al discuţiei l-a constituit proiectul de construcţie a unei linii de înalt voltaj, promovat de Corporaţia Pike Electric în parteneriat cu companiile care activează în domeniul energetic din Republica Moldova şi România.

Proprietarul şi preşedintele Corporaţiei, Eric Pike a menţionat că echipa pe care o conduce are o vastă experienţă în construirea şi menţinerea echipamentelor şi centralelor din domeniul energetic, atîti în SUA, cît şi în alte ţări ale lumii.

Oficialul a reiterat interesul Corporaţiei Pike Electric de a contribui la implementarea proiectului care are drept scop construirea liniei electrice de înalt voltaj Bălţi-Suceava.

„Proiectul iniţiat în parteneriat cu colegii din companiile Moldelectrica şi Romelectrica este unul interesant pentru Corporaţia Pike Electric şi noi dorim să ajutăm la realizarea cu succes a acestuia”, a spus Eric Pike.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, preşedintele Pike Electric a exprimat interesul pentru eventuala participare a Corporaţiei la modernizarea infrastructurii şi liniilor de distribuţie a energiei electrice în Moldova, dar şi pentru dezvoltarea în Republica Moldova a proiectelor în domeniul surselor regenerabile de energie, în special în baza procesării deşeurilor.

Prim-ministrul a apreciat intenţia Corporaţiei Pike Electric de a contribui la implementarea acestor proiecte, menţionînd că pentru ţara noastră este foarte importantă experienţa companiilor consacrate în domeniul respectiv. În acest context,Vlad Filat a făcut o trecere în revistă a proiectelor care se află la etapa elaborării, dar şi a celor care au fost deja elaborate şi au acoperire financiară din partea partenerilor de dezvoltare în domeniul respectiv, şi care urmează a fi implementate în viitorul apropiat.

„Independenţa energetică este o prioritate pentru Guvernul Republicii Moldova”, a declarat Prim-ministrul, dînd asigurări de toată deschiderea şi sprijinul necesar pentru dezvoltarea unei colaborări reciproc avantajoase.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus