Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.01.2012

Teodor Baconschi despre cazul Vadim Pisari: Este nevoie de o anchetă profesionistă şi completă

Teodor Baconschi despre cazul Vadim Pisari: Este nevoie de o anchetă profesionistă şi completă

Ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, consideră că este nevoie de o anchetă profesionistă şi completă în cazul accidentului în care un tânăr din Republica Moldova a fost împuşcat mortal de un soldat din forţele ruse din Transnistria, menţionând, totodată, că România susţine internaţionalizarea forţei civile de menţinere a păcii în regiunea respectivă sub egida OSCE.

"În primul rând, deplângem acest incident tragic şi ţin să folosesc acest prilej pentru a transmite condoleanţe familiei tânărului Vadim Pisari, care a fost omorât. Este nevoie de o anchetă cât se poate de profesionistă şi completă, care să elucideze împrejurările acestui accident nefericit şi, în acelaşi timp, să vedem cum punem, alături de Ucraina şi de partenerii noştri europeni, sub semnul întrebării, această prezenţă pacificatoare a forţelor ruse. Nu vrem ca astfel de incidente să se repete şi, în acelaşi timp, susţinem la rândul nostru, aşa cum o face şi Ucraina sau Republica Moldova, internaţionalizarea acestei forţe civile de menţinere a păcii sub egida OSCE", a declarat ministrul de externe, pentru TVR.

Pe 1 ianuarie, un militar rus al forţelor de menţinere a păcii din zona de securitate a regiunii transnistrene a Republicii Moldova l-a împuşcat mortal pe un tănăr de 18 ani, cetăţean al Republicii Moldova, aflat la volanul unui autoturism, pe segmentul podului de peste Nistru. Vadim Pisari din Pârâta a murit la spital, la scurt timp după ce s-a tras în el, scrie AGERPRES.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus