Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-01-05/sheful-misiunii-osce-ingrijorat-de-incidentul-fatal-in-zona-de-securitate-a-conflictului-transnistre-23515.html
Data: Jan 5, 2012 (22:19)

Şeful Misiunii OSCE îngrijorat de incidentul fatal în zona de securitate a conflictului transnistrean

Şeful Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadorul Philip Remler, şi-a exprimat astăzi îngrijorarea privind incidentul fatal din 1 ianuarie în Zona de Securitate a conflictului transnistrean.

„Sunt îngrijorat de faptul că s-a recurs la forţă în Zona de Securitate”, a declarat Remler. „Salut luarea deciziei în timp util de către Comisia Unificată de Control (CUC) de a mandata comisia Comandamentului Militar Unificat să investigheze incidentul”.

Remler a îndemnat la o investigaţie minuţioasă a incidentului, inclusiv privind acţiunile pacificatorilor şi corespunderea acestora cu mandatul, instruirea, regulile de angajare care definesc timpul  şi  modul  în  care  forţele  pot  fi  folosite şi instrucţiunile pentru forţele de menţinere a păcii.

În dimineaţa zilei de 1 ianuarie 2012 un tânăr de 18 ani a fost ucis de un membru al forţelor de menţinere a păcii în Zona de Securitate a conflictului transnistrean în timp ce trecea un punct de control în apropierea orăşelului Vadul lui Vodă, Moldova.

"Transmit condoleanţe familiei victimei", a mai spus Remler.