Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.01.2012

Ministerul german de externe este convins că doar în cadrul discuţiilor oficiale în formatul 5+2 se poate ajunge la o aplanare durabilă a conflictului transnistrean

În legătură cu incidentul fatal de la un punct de control din Republica Moldova, Ministerul Federal al Afacerilor Externe a făcut astăzi următoarea declaraţie: „Ministerul Federal al Afacerilor Externe este consternat de incidentul care a avut loc la punctul de control spre Transnistria, în care un moldovean a fost rănit mortal de către un soldat al trupelor pacificatoare ruseşti.

Acest incident arată întrun mod tragic, că este nevoie urgent, spre binele populaţiei afectate de conflictul transnistrean, de a conveni asupra măsurilor de întărire a încrederii şi de a revizui managementul securităţii, scopul fiind, asigurarea deplasării libere şi în siguranţă a oamenilor pe teritoriul regiunii. Ministerul Federal al Afacerilor Externe este convins că doar în cadrul discuţiilor oficiale în formatul 5+2 se poate ajunge la o aplanare durabilă a conflictului. Germania este gata să susţină şi în continuare acest proces.”

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus