Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-01-03/un-barbat-a-fost-condamnat-la-9-ani-de-inchisoare-pentru-comiterea-a-patru-infractziuni-23484.html
Data: Jan 3, 2012 (11:13)

Un bărbat a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru comiterea a patru infracţiuni

Judecătoria din Edineţ l-a condamnat pe un bărbat la 9 ani de închisoare pentru comiterea a patru infracţiuni. Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a demonstrat în instanţă că, în 2008 inculpatul împreună cu soţia au confecţionat un certificat de salariu fals pe numele bărbatului, cu ajutorul căruia au primit un împrumut ipotecar în sumă de 13 mii dolari SUA.


Din probele acumulate de procurori mai reiese că, în perioada 2007 – 2010 inculpatul a primit în chirie cinci automobile de la trei agenţi economici şi o persoană.

După ce încheia afacerea, bărbatul dispărea cu bunurile luate în chirie, astfel cauzând părţilor vătămate un prejudiciu material de aproape un milion de lei.

Potrivit datelor procurorilor, inculpatul s-a aflat în căutare din 2009 şi a fost reţinut în vara acestui an, iar soţia acestuia a fost trasă la răspundere penală în 2010, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.