Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-01-03/procurorii-investigheaza-incidentul-din-zona-de-securitate-din-pirita-23483.html
Data: Jan 3, 2012 (10:42)

Procurorii investighează incidentul din zona de securitate din Pîrîta

Procuratura raionului Dubăsari investighează legalitatea acţiunilor şefului schimbului de post nr.9 al Forţelor de Menţinere a Păcii din partea Federaţiei Ruse, care l-a rănit mortal din arma de foc pe un cetăţean al Republicii Moldova. Incidentul s-a produs ieri, 1 ianuarie, ora 07.00 pe segmentul podului de peste rîul Nistru.

Victima se deplasa cu un automobil marca VAZ - 2101 din satul Pîrîta spre localitatea Vadul lui Vodă, cînd în viteză a dezbătut bara de protecţie a postului nr.9 şi fără a reacţiona la semnalul santinelelor de post de a opri a plecat de la faţa locului.
Peste puţin timp, făcînd cale întoarsă pe acelaşi segment, şoferul VAZ-ului a fost semnalat să oprească de către pacificatori. Victima însă nu a recţionat, continuîndu-şi deplasarea. Şeful schimbului de post a efectuat cîteva trageri din arma din dotare AKC 74. În rezultat, un glonte a străpuns uşa pasagerului din stînga şi a pătruns prin scaunul şoferului rănindu-l grav în regiunea spatelui.

La solicitarea militarilor postului nr.9 au venit medicii care au transportat victima la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, unde la scurt timp a decedat.

Imediat la faţa locul s-au deplasat reprezentanţii organelor de drept din raionul Dubăsari, ai Comisiei Unificate de Control din Partea Republicii Moldova, Ucrainei, Rusiei şi rmn transnistrene, precum şi Comandantul Forţelor Pacificatoare din raionul Dubăsari din partea Federaţiei Ruse, Evghenii Zotov.

Actualmente, investigaţiile procurorilor continuă, iar despre rezultatele acestora vom informa suplimentar, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.