Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-01-03/ambasadorul-federatziei-ruse-valeri-kuzmin-a-fost-convocat-la-maeie-23482.html
Data: Jan 3, 2012 (10:40)

Ambasadorul Federaţiei Ruse, Valeri Kuzmin, a fost convocat la MAEIE

Ambasadorul Federaţiei Ruse, Valeri Kuzmin, a fost convocat ieri, 2 ianuarie 2012, la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene în legătură cu incidentul tragic produs în Zona de Securitate, în urma căruia a decedat un cetăţean al Republicii Moldova. Exprimând îngrijorarea sa profundă, Vicepremierul Leancă a subliniat importanţa elucidării depline şi neîntârziate a circumstanţelor incidentului. În acest sens, părţii ruse i-a fost adresată solicitarea de a asigura cooperarea necesară cu organele de anchetă ale Republicii Moldova.

În aceeaşi ordine de idei, a fost reiterată poziţia principială a Republicii Moldova privind necesitatea transformării mecanismului actual de menţinere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internaţional, care va corespunde necesităţilor reale pe teren şi va exclude asemenea situaţii tragice pe viitor.

Ambasadorul Kuzmin şi-a exprimat regretul în legătură cu acest incident şi a transmis condoleanţe rudelor cetăţeanului decedat. A fost comunicat interesul părţii ruse în investigarea cazului dat.

Potrivit MAEIE, la întrevedere a participat şi Vicepremierul pentru reintegrare Eugen Carpov.