Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.12.2011

Candidaţii pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova îşi pot depune, începând de joi, dosarele pentru a fi înregistraţi

Candidaţii pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova îşi pot depune, începând de joi, dosarele pentru a fi înregistraţi

Comisia specială de desfăşurare a alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că propunerile de înaintare a candidaţilor pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova pot fi prezentate, în temeiul articolului 78 din Constituţia Republicii Moldova şi articolului 5 din Legea cu privire la procedura de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova, până la data de 12 ianuarie 2012.

Candidatura pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova poate fi propusă de către:  persoana care îşi înaintează propria candidatură susţinută de cel puţin 15 deputaţi;  un grup de cel puţin 15 deputaţi.

Propunerea candidaturii pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, semnată de toţi deputaţii care o susţin, va fi prezentată Comisiei speciale cel târziu cu 3 zile înainte de ziua alegerilor şi va fi însoţită de următoarele documente:    consimţământul scris al candidatului şi certificatul lui de sănătate,  eliberat de instituţia medicală abilitată; declaraţia despre toate veniturile candidatului din anii 2010-2011;  datele biografice ale candidatului (curriculum vitae);  copia buletinului de identitate.

Actele model ce urmează a fi prezentate Comisiei speciale de către potențialii candidaţi sunt plasate pe site-ul Parlamentului.
Propunerea candidaturii, însoţită de toate actele necesare, se prezintă pentru verificare Comisiei speciale, de către candidat şi/sau unul dintre cei 15 deputaţi care au semnat întru susținerea acestuia. Comisia va recepţiona spre examinare doar dosarele candidaților care au prezentat tot setul de acte solicitate în conformitate cu legislația în vigoare.

Comisia specială va primi în audiență potențialii candidați și va recepționa dosarele acestora, respectând următorul grafic:   29 decembrie 2011 - 11 ianuarie 2012, în zilele lucrătoare, de la ora 14.00 până la ora 17.00;  12 ianuarie 2012, de la ora 8.00 până la ora 19.00,  la adresa: mun. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare, 162, biroul 1711 (tel. de contact 233326).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus