Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.12.2011

Politist condamnat pentru tortură şi exces de putere

Un inspector al Grupei Minori şi Moravuri al Comisariatului de Poliţie Anenii Noi a fost condamnat pentru tortură şi exces de putere.

În baza probelor acumulate de procurori s-a stabilit că, în octombrie 2010 poliţistul a primit un minor pentru a-l plasa în Centrul de Plasament Temporar al Minorilor  din Chişinău.

În realitate însă, inspectorul a transportat tânărul la vila sa din apropierea Chişinăului, unde l-a impus să efectueze lucrări agricole. O săptămână mai târziu, poliţistul a dus minorul în raionul Basarabeasca la casa părintească, unde la fel l-a impus la lucrări agricole timp de câteva zile.

În continuare, colaboratorul de poliţie suspectând victima şi pe încă trei prieteni ai acestuia că i-ar fi sustras câteva lucruri din casa părintească, i-a maltratat în biroul său de serviciu, lovindu-i cu pumnii şi picioarele peste diferite părţi ale corpului.

Inculpatul a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o perioadă de probă de 2 ani. Prin aceeaşi sentinţă, poliţistul a fost privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de 2 ani, informează  Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus