Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.12.2011

Doi poliţişti au fost reţinuţi pentru că ar fi estorcat 1000 de dolari SUA de la un cetăţean

Doi poliţişti din cadrul Comisariatului de poliţie a raionului Ceadîr-Lunga au fost reţinuţi de către colaboratorii Direcţiei generale teritoriale Sud a Centrului anticorupţie pentru că ar fi estorcat 1000 de dolari SUA de la un cetăţean.
 
În  urma acţiunilor întreprinse la 22 decembrie, de către colaboratorii CCCEC, în faţa sediului postului de poliţie din s. Copceac, raionul Ceadîr-Lunga, a fost reţinut unul din poliţişti, în urma primirii sumei de 1000 dolari SUA de la un cetăţean, pentru nu-l atrage pe ultimul la răspundere penală pentru sustragere.
În urma percheziţiei corporale, asupra inspectorului operativ de sector s-au depistat 10 bancnote a cîte 100 dolari SUA marcate „mită CCCEC”.
 
Potrivit CCCEC, ambii bănuiţi sunt deţinuţi în IDP a CPR Cahul, fiind cercetaţi pentru săvîrşirea infracţiunii de corupere pasivă,  riscînd o pedeapsă cu privaţiune de liberatate de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 u.c. cu privarea de dreptul de a ocupa o anumită funcţie pe o perioadă de la 2 la 5 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus