Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
22.12.2011

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a alocat un grant în valoare de 1,2 milioane euro pentru modernizarea apeductului „Soroca-Bălţi”

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a alocat un grant în valoare de 1,2 milioane euro pentru modernizarea apeductului „Soroca-Bălţi”

Joi, 22 decembrie, la  Ministerul Mediului a fost semnat Memorandumul de Colaborare dintre Ministerul Mediului al Republicii Moldova și Banca Europeană pentru Construcție și Dezvoltare (BERD) în vederea examinării fezabilității si dezvoltării ulterioare a unui proiect în cadrul unui Parteneriat Public Privat (PPP) pentru modernizarea apeductului „Soroca-Bălți” precum și conectarea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în raioanele Soroca, Florești, Rîșcani, Sîngerei, Drochia, Telenești și municipiul Bălți, a anunţat Ministerul Mediului..

Memorandumul prevede alocarea din partea BERD a unui grant în valoare de 1,2 milioane Euro pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate privind dezvoltarea şi punerea în aplicare a unui parteneriat public-privat (PPP) axat pe apeductul „Soroca Bălți” și pe regiunile sus-menționate.

Conform obligațiilor asumate în cadrul memorandumului sursele financiare vor fi alocate în 2 etape. În prima etapă se preconizează alocarea a 500,000 Euro pentru analiza generală a proiectului propus și stabilirea fezabilității acestui  proiect în cadrul unui Parteneriat Public Privat și, ca rezultat, definirea unui concept clar pentru proiect.
În cazul în care fezabilitatea proiectului propus va fi confirmată de analiza efectuată de Consultanți în cadrul Etapei 1, și realizării cu succes a prevederilor și condițiilor primei etape, BERD va oferi 700,000 Euro pentru Etapa 2. Aceasta va urmări dezvoltarea și lansarea implementării proiectului, inclusiv prin pregătirea procesului de selectare a partenerului privat pentru proiectul PPP.

Memorandumul a fost semnat de Ministrul Mediului al Republicii Moldova, Gheorghe Șalaru și Șeful Biroului BERD, Moldova, Julia Otto.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus