Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.12.2011

Anatol Șalaru: În ianuarie 2012 va fi anunțată licitația pentru reabilitarea 113 km a drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni

Anatol Șalaru: În ianuarie 2012 va fi anunțată licitația pentru reabilitarea 113 km a drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni

Anuntul a fost facut de ministrul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor, Anatol Salaru, in cadrul unei vizite de lucru in raionul Ungheni. Anatol Șalaru a precizat că în ianuarie 2012 va fi anunțată licitația pentru reabilitarea 113 km a drumului Chișinău-Ungheni-Sculeni.

Reabilitarea drumului național Chișinău-Ungheni Sculeni este un proiect economic important pentru orașul Ungheni și Republica Moldova per ansamblu deoarece proiectul respectiv prevede interconexiunea drumului  R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni cu  viitoarea autostradă Târgu-Mureș-Iași- Ungheni, prin drumul de centură a orașului Ungheni, finanțaț printr-un grant oferit de Comisia Europeană, și respectiv, podul  peste râul Prut,  ce urmează a fi construit cu suportul Guvernului României, a menționat Ministrul.

Conform proiectului, drumul va fi lărgit de la 7 la 8 metri și efectuate lucrări de construcție a podurilor și podețelor, amenajarea  stațiilor de așteptare,accesul către instituțiile sociale și drumurile locale, trecerilor pietonale de tip zebră,  benzi rezonatoare dar și construcția unui drum de ocolire a satului Bahmut, raionul Călărași.

În scopul îmbunătățirii siguranței rutiere în trafic,  lucrările de reconstrucţie şi modernizare vor implica reabilitarea întregului sistem rutier, reamenajarea intersecțiilor existente, corecții de traseu la km 63 și a curbelor din orașul Cornești prin construcția unui drum nou din resursele Fondului Rutier.

Referitor la construcția unui pod peste râul Prut, ministrul a menționat că acesta va fi amplasat între satul Zagarancea și  satul Semeni. Decizia a fost luată de un grup de specialiști români și moldoveni în cadrul unei ședințe de lucru la Ungheni.
Lista proiectelor pentru dezvoltarea infrastructurii drumurilor la Ungheni nu se încheie aici. Pentru viitor sunt prevăzute și alte proiecte privind reabilitarea drumurilor în acest raion, a conchis Ministrul  cu referire  la  drumul R16 Bălți-Sculeni.
După întrevederea cu administrația locală, ministrul a primit în audiență cetățenii.

Potrivit Ministrerului Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor, reţeaua  drumurilor publice din raionul Ungheni este administrată de S.A. „Drumuri-Ungheni” și constituie  – 372,07 km, inclusiv: naţionale – 104,87 km si locale – 267,2 km.

Pe parcursul perioadei ianuarie-noiembrie 2011 din  mijloacele  Fondului  Rutier  pentru  reparaţia  şi  întreţinerea  drumurilor în raionul Ungheni au fost  executate lucrări   rutiere  în  sumă de  9672,3  mii lei, inclusiv S.A. „Drumuri–Ungheni” – 6615,4 mii lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus