Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.12.2011

Vinificatorii se reunesc pentru a promova vinul moldovenesc de calitate pe piaţa internă

Vinificatorii se reunesc pentru a promova vinul moldovenesc de calitate pe piaţa internă

La 21 decembrie 2011, membrii Asociaţiei organizează prima ediţie a  „Vernisajului vinului”. Evenimentul se va desfăşura cel puţin de două ori pe an şi are scopul de a promova cultura consumului de vinuri naturale în Republica Moldova. Prima ediţie a „Vernisajului vinului” din acest an reuneşte 20 de companii membre ale APEVM şi alţi producători, vinurile cărora au obţinut succese remarcabile pe piaţa locală şi peste hotare. „Vernisajul vinului” are ca scop promovarea acestui produs tradiţional moldovenesc, în fabricarea căruia sunt implicaţi cca 250 de mii de specialişti din domeniu.

„Vernisajul vinului este un eveniment de clasă, destinat promovării culturii vinului în Republica Moldova. Aşa cum vinul este un produs complex, evenimentul a fost conceput cu grijă, pentru a oferi oaspeţilor posibilitatea de a descoperi vinul adevărat, a-i cunoaşte mai bine calităţile şi a-l aprecia la justa valoare”, a declarat preşedintele Asociaţiei producătorilor şi exportatorilor de vinuri din Moldova, prof. Dr. Constantin Sîrghi.

În cadrul evenimentului din acest an sunt oferite pentru degustare vinuri albe şi roşii seci ale producătorilor moldoveni. Preşedintele Asociaţiei somelierilor din Moldova va da tonul degustaţiei cu două vinuri - unul alb sec si unul roşu. Vor fi degustate vinuri din soiuri de viţă-de-vie Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Saperavi, Muscat, Pinot, Traminer, etc.
La Vernisajul vinului sunt aşteptaţi diplomaţi, miniştri, deputaţi, distribuitorii de vinuri, directori de hotele si restaurante, directori de supermarkete, bancheri, alte companii relevante.

Asociaţia producătorilor şi exportatorilor de vinuri din Moldova a fost fondată în anul 2002. Până în anul 2009, ea a fost condusa de către vinificatorul emerit al Franţei, Gheorghe Cozub. În prezent această organizatie deţine o cotă de 80% din producerea şi exportul de vinuri moldoveneşti.

Ediţia actuală este organizată cu sprijinul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare a Republicii Moldova şi a Proiectului Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor II (CEED II), finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltarea Internaţională (USAID).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus