Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-12-19/doi-barbatzi-vor-munci-cite-240-ore-in-folosul-comunitatzii-pentru-ca-au-profanat-un-mormint-23335.html
Data: Dec 19, 2011 (12:55)

Doi bărbaţi vor munci cîte 240 ore în folosul comunităţii pentru că au profanat un mormînt

Procuratura raionului Rîşcani informează că, doi bărbaţi din raion au fost condamnaţi pentru  profanarea unui mormînt la cîte 240 ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Potrivit procurorilor, în aprilie 2011, după ce au consumat băuturi alcoolice, bărbaţii de 24 şi 41 ani, au pătruns pe teritoriul cimitirului din localitate pentru a sustrage obiecte de pe morminte.

Inculpaţii au distrus construcţia din colţar metalic şi ardezie a unui mormînt şi au sustras 6 metri de colţar metalic în valoare de 670 lei.

Construcţia fusese instalată de rudele răposatei cu cîteva zile pînă la sustragere, pregătindu-se de Paştele Blajinilor.

Ulterior, bărbaţii au vîndut bunurile sustrase unui consătean primind 20 de lei fără a-i comunica provenienţa lor. Din banii câştigaţi aceştia au cumpărat rachiu pe care l-au băut împreună.

Învinuiţii şi-au recunoscut pe deplin vina şi au încheiat cu procurorul acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, informează  Serviciul de presă al Procuraturii Generale.