Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-12-16/doi-tineri-au-au-fost-condamnati-la-14-shi-respectiv-18-ani-de-inchisoare-pentru-ca-au-lovit-un-barb-23315.html
Data: Dec 16, 2011 (14:16)

Doi tineri au au fost condamnati la 14 şi respectiv 18 ani de închisoare pentru ca au lovit un barbat cu ranga în cap la o staţie PECO

Un bărbat din Anenii Noi a rămas invalid după ce doi tineri l-au atacat în scop de profit şi au încercat să-l omoare. Potrivit probelor acumulate de procurori, în aprilie curent, inculpaţii de 20 şi 21 ani s-au deplasat cu un automobil din Ciadîr-Lunga la o staţie de alimentare cu petrol din Anenii Noi.

Inculpaţii au atacat singura persoană care deservea pe timp de noapte aplicându-i lovituri cu o rangă metalică în regiunea capului. Agresorii au sustras din oficiul staţiei şi din automobilul victimei bani şi bunuri în sumă de peste 13 mii lei.

În continuare, crezând că bărbatul a decedat, aceştia l-au aruncat într-un şanţ din marginea traseului. Bărbatul a fost depistat peste câteva ore în stare critică de un trecător.

Instanţa de judecată le-a stabilit inculpaţilor pentru faptele comise 14 şi respectiv 18 ani de închisoare cu încasarea în folosul victimei a prejudiciului moral şi material cauzat în sumă de 103 mii lei.

De menţionat că partea vătămată în vârstă de 35 ani are la întreţinere trei copii minori, iar în urma leziunilor cauzate a rămas invalid de gradul I.

În termenii stabiliţi de lege procurorii vor ataca sentinţa deoarece o consideră prea blândă, anunţă serviciul de presă al Procuraturii Generale.