Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.12.2011

China a oferit Moldovei un ajutor financiar nerambursabil de 9,5 milioane de dolari

China a oferit Moldovei un ajutor financiar nerambursabil de 9,5 milioane de dolari

China a oferit Moldovei un ajutor financiar nerambursabil de 9,5 milioane de dolari, în baza unui acord încheiat astăzi de premierul Vlad Filat și ambasadorul Chinei la Chișinău, Fang Li. Vlad Filat şi Fang Li au susţinut un briefing după ceremonia de semnare a Acordului de cooperarea economică şi tehnică între guvernele celor două state.

„Acordul privind cooperarea economică şi tehnică între Guvernul Republicii Populare Chineză ş Guvernul Republicii Moldova, pe care l-am semnat astăzi, prevede alocarea unui ajutor nerambursabil în valoare de 60 mil. yani (circa 9,5 mil. dolari SUA). Acest ajutor este predestinat pentru realizarea proiectelor de cooperare economico-tehnică. Proiectele concrete urmează a fi identificate de către Guvernul Republicii Moldova şi convenite ulterior cu partenerii noştri chinezi”, a spus Vlad Filat.

Prim-ministrul a mulţumi părţii chineze pentru suportul acordat ţării noastre prin intermediul proiectelor aflate actualmente în derulare şi care ţin de dotarea cu echipamente medicale a spitalelor din ţară, instalarea sistemelor de supraveghere a traficului rutier în mun. Chişinău, dotarea cu calculatoare şi conectarea la reteaua Internet a căminelor studenţeşti.

Ambasadorul a precizat că ajutorul nerambursabil respectiv este oferit Republicii Moldova cu ocazia a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-chineze, precum şi ca o confirmare a relaţiilor bune dintre cele două ţări. Fang LI a specificat că 60 mil. yuani reprezintă cea mai mare sumă de ajutor nerambursabil acordat Republicii Moldova de către China, ceea ce înseamnă 3 dolari USA pentru fiecare cetăţean moldovean.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus