Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.12.2011

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu o delegaţie a companiei aeriene „WIZZ AIR”

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu o delegaţie a companiei aeriene „WIZZ AIR”

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu o delegaţie a companiei aeriene „WIZZ AIR”, care este interesată de lansarea unor curse avia low cost în Republica Moldova.

Gyorgy Abran, director comercial WIZZ AIR, a făcut o prezentare a companiei, menţionînd că aceasta a fost lansată în luna mai 2004 şi de atunci, pînă la momentul de faţă,  a transportat aproape 11 milioane de pasageri. Compania activează în statele Europei Centrale şi de Est deţinînd circa 35% din piaţa avia low cost din regiune. WIZZ AIR este compania avia lider în România şi Polonia după numărul de zboruri operate, activînd în total în 8 state.

„Noi planificăm să ne extindem activitatea şi în Republica Moldova care este o ţară cu potenţial”, a spus  Gyorgy Abran.

El şi-a exprimat aprecierea faţă de modul în care Republica Moldova a negociat Acordul privind Spaţiul Aerian Comun, menţionînd că ţara noastră a fost mult mai rapidă decît alte state.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, Vlad Filat a salutat prezenţa delegaţiei „WIZZ AIR” la Chişinău, menţionînd că pentru ţara noastră este foarte important ca domeniul low cost să se dezvolte.

Vlad Filat a spus că în luna martie, 2012 Republica Moldova va semna Acordul privind Spaţiul Aerian Comun, iar la momentul de faţă duce negocieri pe marginea Acordului de liberalizare a regimului de vize. Premierul a mai spus că  la 12 decembrie a lansat negocierile privind iniţierea Zonei de Comerţ Liber cu UE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus