Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.12.2011

Eugen Carpov a avut astăzi o întrevedere cu membrii Delegaţiei Consiliului Europei

Eugen Carpov a avut astăzi o întrevedere cu membrii Delegaţiei Consiliului Europei

Vicepremierul Eugen Carpov a avut astăzi o întrevedere cu membrii Delegaţiei Consiliului Europei, Ana Capello, şefa Direcţiei Programe de Cooperare din cadrul Departamentului Democraţie şi Afaceri Politice, Owen Masters, Coordonator de Programe şi Myrtia Murgia, consilier politic.

În cadrul întrevederii interlocutorii au discutat despre ultimele evoluţii în problema transnistreană şi, în special, reluarea negocierilor oficiale în formatul 5+2, aşa-zisele alegeri din stânga Nistrului, situaţia privind respectarea drepturilor omului în regiune, măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului şi proiectele comune care ar facilita acest proces.

Vicepremierul a informat membrii Delegaţiei CE despre decizia de a continua negocierile oficiale în formatul 5+2 în problema transnistreană în a doua jumătate a lunii februarie, 2012, la Dublin, Irlanda, ţară care va prelua din 1 ianuarie anul viitor preşedinţia OSCE. Eugen CARPOV a salutat decizia Irlandei de a desemna un Reprezentant special irlandez care se va ocupa doar de problema transnistreană.

Membrii Delegaţiei CE au informat despre proiectele pe care le promovează în cadrul măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului. Ana Capello, Şefa Direcţiei Programe de Cooperare din cadrul Departamentului Democraţie şi Afaceri Politice a declarat că aceste măsuri trebuie să vizeze în primul rând cetăţeni creând punţi de legătură între malurile râului Nistru. Printre proiectele promovate în cadrul măsurilor de consolidare a încrederii au fost evidenţiate cele din domeniul sănătăţii, mediului, educaţiei, turismului rural.

În finalul discuţiei, membrii Delegaţiei CE au lansat o invitaţie oficială vicepremierului Eugen Carpov pentru a efectua o vizită la începutul anului viitor la Strasbourg la reuniunea Grupului de Raportori pentru Democraţie (GR-DEM) al Consiliului Europei pentru a discuta pe marginea măsurilor de consolidare a încrederii în contextul reglementării conflictului transnistrean pentru anul 2012, informează Biroului pentru Reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus