Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.12.2011

Un colaborator vamal a ajuns pe banca acuzaţilor

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală în privinţa unui colaborator al Biroului Vamal Cahul, învinuit de: însuşirea ilegală a bunurilor încredinţate în administrarea sa săvârşită cu folosirea situaţiei de serviciu; neglijenţa în serviciu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în anul 2008, învinuitul, aflându-se în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu a delapidat ţigări în sumă de aproximativ 5 mii lei, pe care ulterior le-a însuşit.

Procurorii mai învinuiesc vameşul că, în perioada anilor 2009–2010, îndeplinind necorespunzător obligaţiile sale de serviciu, nu a întreprins acţiunile în vederea asigurării păstrării şi integrităţii corpurilor delicte transmise de către colaboratorii Biroului Vamal Cahul şi păstrate în depozitul Postului Vamal Giurgiuleşti-Galaţi.

Urmare a neglijenţei învinuitului, de către persoane nestabilite au fost sustrase din depozit ţigări în sumă de peste 277 mii lei.

Actualmente, procurorii întreprind acţiuni de urmărire penală în vederea stabilirii persoanelor vinovate de comiterea furtului de ţigări din Birorul Vamal Cahul, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus