Trimite e-mail | Printeaza
Social
12.12.2011

Ministerul Educaţiei propune universităţilor să organizeze în fiecare an concursul locurilor bugetare

Ministerul Educaţiei propune  instituţiilor de învăţămînt superior de stat să anunţe la concurs, după fiecare sesiune de vară, locurile cu finanare bugerară, începînd cu sesiunea de examinare din vara 2012  şi  pentru persoanele înmatriculate în sesiunea 2011.
 
Loretta Handrabura, viceministrul Educaţiei spune că această decizie are ca scop  stimularea şi motivarea studenţilor cu performanțe academice din instituțiile de învățămînt superior, înmatriculați la studii superioare de licență, ciclul I.

Loretta Handrabura menţioneaza că  implementarea proiectului  va contribui la realizarea unui management eficient al calității în învățămîntul superior din republică, în conformitate cu normele internaționale .
 
Concursul nu va viza categoria studenţilor orfani  şi a celor cu dizabilităţi de gradul I şi II de invaliditate.
 
Instituţiile de învăţămînt superior de stat urmează să elaboreze şi să aprobe regulamente de organizare a concursului locurilor cu finanţare bugetară, avînd la bază performanţa academică.
 
Concursul se va organiza atît pentru  studenţii înmatriculaţi la locurile cu finanţare bugetară, cît şi în bază de contract, cu achitarea taxei de studii,  în conformitate cu legislaţia în vigoare.
 
Ministerul Educaţiei, de comun cu ministerele de resort, vor verifica corectitudinea organizării concursului la locurile cu finanţare bugetară după fiecare sesiune de examene.
 
Loretta Handrabura afirmă că, pentru realizarea acestei inițiative nu sînt necesare resurse financiare suplimentare, iar acţiunile urmează să fie realizate în limita bugetelor aprobate anual, se arată luni într-un comunicat de presă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus