Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.12.2011

Dosarul privind candidatura lui Marian Lupu la preşedinţia Moldovei a fost depus astăzi

Dosarul privind candidatura lui Marian Lupu la preşedinţia Moldovei a fost depus astăzi

Igor Corman, vicepreşedintele Partidului Democrat. a depuns la Comisia specială dosarul Președintelui interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, Președinte al Parlamentului în cursa pentru fotoliul de preşedinte.

„Săptămâna trecută mi-am verificat sănătatea, iar în ultimele luni de interimat cred că am verificat şi capacitatea de a îndeplini o asemenea misiune. Iată-mă astăzi pregătit pentru acest pas”, a declarat Marian Lupu în cadrul unui briefing.
 
„Fac acest demers având convingerea că R. Moldova are nevoie de stabilitate şi prosperitate, iar primul pas către modernizarea statului este ieşirea până la capăt din interimatul politic în care stăm blocaţi de atâta vreme. Cred că trebuie să punem capăt acestui lung şir de ambiguităţi în politică şi să guvernăm în folosul oamenilor. Vă asigur că voi fi un preşedinte responsabil, un preşedinte pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova, tratându-i cu respect şi apreciere indiferent de opţiunile politice”, a spus Marian Lupu.
 
Liderul PDM a menţionat că actuala criza politică este creată de politicieni, dar nu ei suferă, ci ţara şi cetăţenii. „De aceea, sunt convins că ţării noastre îi trebuie un preşedinte responsabil care să poată fi un bun mediator între partidele politice, care să poată fi arbitru politic, astfel încât crizele politice să devină istorie şi nu un prezent continuu”, a specificat el.
 
Cu referire la obiectivele politicii interne, liderul democrat, în calitate de candidat, a declarat că ţara are nevoie de mai multe locuri de muncă în ţară,  mai multe fonduri pentru sprijinirea tinerilor, cât şi pentru a ne îngriji de soarta bătrânilor, de un mediu de afaceri sănătos care să asigure şanse egale pe piaţă, de o justiţie corectă şi de o presă liberă şi independentă.
 
În plan extern, potrivit lui Marian Lupu, preşedintele ţării trebuie să promoveze în continuare Republica Moldova pe drumul său independent şi ferm de dezvoltare europeană - în strânsă legătură şi cooperare cu partenerii săi, atât din Uniunea Europeană, cât şi din zona Euro-Asiei, informează Serviciul de presă PDM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus