Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.12.2011

Poziţia Procuraturii Generale vizavi de indignarea Ministerului Sănătăţii

Poziţia Procuraturii Generale vizavi de indignarea Ministerului Sănătăţii

Procuratura Generală atrage, din nou, atenţia asupra ordinului Ministrului Sănătăţii nr.551 din 10.08.2010 prin care a fost autorizată punerea pe piaţă a produselor medicamentoase în lipsa rezultatelor controlului de laborator.

Avînd în vedere replica Ministerului Sănătăţii prin care instituţia se “arată profund mirată de comunicatul PG” invocînd faptul că respectivul ordin al MS ar fi fost abrogat în data de 3 noiembrie 2010, Procuratura Generală vine cu următoarea declaraţie:
Printr-o scrisoare datată cu 3 noiembrie 2010, viceministrul Sănătăţii, Octavian Grama înştiinţează Procuratura despre refuzul autorităţii de a abroga ordinul MS nr.551, argumentînd că sesizarea procurorilor, cităm “nu are suport juridic”.

Anume în baza respectivei scrisori de refuz, Procuratura Generală a şi iniţiat litigiul, înaintînd în Curtea de Apel Chişinău o cerere privind declararea nulităţii ordinului Ministrului Sănătăţii.

Atragem atenţia, însă că ieri, în cadrul examinării la Curtea Supremă de Justiţie a recursului declarat de procurori, reprezentantul Ministerului Sănătăţii a prezentat un Ordin privind abrogarea Ordinului nr.551, care însă, în mod surprinzător a fost semnat tot la 3 noiembrie 2010 şi tot de viceministrul Grama.

Devine inutil să comentăm acţiunile Ministerului Sănătăţii, care în aceiaşi zi emite acte care se contrazic (anexate la comunicat), mai mult, viceministrul abrogă un ordin semnat de ministru.

De altfel, Ordinul MS din 3 noiembrie 2010 privind abrogarea Ordinului nr.551 niciodată nu a fost prezentat instanţei de judecată, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus