Trimite e-mail | Printeaza
Social
08.12.2011

Colaborare între filialele ANAT din România şi Republica Moldova pentru promovarea conjugată a turismului

ANAT Moldova doreşte să se reorienteze către România atât în achiziţionarea unor destinaţii turistice exotice, cât şi a celor de bază, a declarat preşedintele ANAT Republica Moldova, Sevastian Botnari.

Consiliul Director al ANAT va încheia, joi, un protocol de colaborare pentru promovarea turismului cu asociaţia omonimă din Republica Moldova, cu prilejul ultimei şedinţe din anul 2011.

Potrivit unui comunicat al ANAT România, protocolul va consacra acţiuni comune ale celor două asociaţii de profil, în sensul promovării conjugate a turismului din ambele ţări. "Ne dorim ca acest prim pas în colaborarea strânsă care începe astăzi să fie unul istoric şi să nască o colaborare fructuoasă între asociaţiile din cele două ţări. Republica Moldova poate fi un important exportator de servicii pentru piaţa turistică din România şi este greu de crezut că în lipsa unei cooperări interstatale aceste servicii pot progresa. ANAT Moldova doreşte să se reorienteze către România atât în achiziţionarea unor destinaţii exotice, cât şi a celor de bază. Printr-o colaborare strânsă ne dorim să făurim împreună o piaţă puternică, în continuă dezvoltare", a declarat preşedintele ANAT Republica Moldova, Sevastian Botnari.

La rândul său, preşedintele ANAT România, Corina Martin, a afirmat că se doreşte întărirea eforturilor în direcţia unor strategii cât mai bune pentru promovarea imaginii turistice a celor două ţări, la scară internaţională, dar şi pentru consolidarea circulaţiei turistice. "Ne dorim în primul rând să împărtăşim fiecare din experienţa dobândită şi să ne întărim eforturile în direcţia unor strategii cât mai bune pentru promovarea imaginii turistice a ţărilor noastre la scara internaţională şi pentru consolidarea circulaţiei turistice între cele două ţări, prin participarea cu expertiza proprie fiecărei asociaţii. Suntem onoraţi să semnăm astăzi parteneriatul cu fraţii şi prietenii noştri din Moldova şi să stabilim primele campanii şi oferte speciale ale anului 2012 împreună", a spus Corina Martin.

Consiliul Director al ANAT va mai lua în dezbatere şi alte teme, printre care propunerile ANAT privind modificarea legislaţiei cu privire la activitatea touroperatorilor şi agenţiilor de turism, în sensul creşterii protecţiei turiştilor şi asigurării unui mediu de afaceri concurenţial corect pe piaţa de profil, calendarul de târguri ANAT pentru 2012, precum şi strategia privind activitatea ANAT pentru anul viitor, scrie AGERPRES.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus