Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-12-07/din-cauza-alcoolului-in-republica-au-fost-comise-c-teva-infractziuni-deosebit-de-grave-in-care-shiau-23213.html
Data: Dec 7, 2011 (10:34)

Din cauza alcoolului, în republică au fost comise câteva infracţiuni deosebit de grave în care şi-au pierdut viaţa patru persoane

Potrivit procurorilor din Cimişlia, în luna mai curent, un bărbat de 40 ani s-a luat la ceartă cu mama sa. Furios pentru că îl mustra din cauza băuturii, el şi-a înjunghiat mama cu un cuţit de bucătărie. În drum spre spital bătrâna de 79 ani a decedat în urma leziunilor incompatibile cu viaţa.

Pentru omorul mamei sale, inculpatul va face 17 ani de închisoare.

Un alt bărbat din raionul Sîngerei a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru că a omorât în bătăi o femeie.

Procurorii au stabilit că, inculpatul de 32 ani fiind în stare de ebrietate se afla în ospeţie la vecina unei rude. În urma unor neînţelegeri dintre cei doi, agresorul a luat la pumni victima până aceasta nu a mai mişcat.

De menţionat că infracţiunea a avut loc în 2004, însă sentinţa a fost pronunţată recent, deoarece inculpatul a fost anunţat în căutare timp de 7 ani.

Un alt caz de omor a fost investigat de către Procuratura Donduşeni, care a demonstrat în instanţă vinovăţia unui bărbat de 47 ani.

În concret, în aprilie curent, agresorul a pătruns în locuinţa unei femei care locuia de una singură şi din interes material a bătut-o cu pumnii şi picioarele până ultima a rămas fără suflare.

Inculpatul, care anterior a mai fost în conflict cu legea, a fost condamnat la 12 ani de închisoare.

În Cahul un bărbat a fost condamnat pentru o crimă săvârşită încă în 2003.

Din datele oferite de procurori reiese că, inculpatul care pe atunci avea 23 de ani fiind sub influenţa alcoolului a luat la bătaie un consătean. Agresorul a lovit bărbatul până la moarte, după care a transportat cadavrul într-o pădure din apropiere.

Abia în mai 2011, inculpatul a fost extrădat de autorităţile din Austria, iar recent acesta a fost condamnat la 14 ani de închisoare, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.