Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.12.2011

Contravenţii în domeniul circulaţiei rutiere săvîrşite de Poliţia Rutieră

În cadrul controlului efectuat de Procuratura Anticorupţie referitor la unele acţiuni pretinse a fi ilegale ale şefului secţiei Poliţiei Rutiere din cadrul Comisariatului General de Poliţie Chişinău, procurorii au constatat mai multe abateri de la lege, pasibile de răspundere contravenţională.

În concret, verificările procurorilor au relevat că poliţistul exploatează un automobil de model Mercedes-Benz S-Class, ale cărui certificat privind revizia tehnică, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, precum şi paşaportul tehnic sunt cu termenul de valabilitate expirat încă din luna decembrie 2010.

Mai mult, procurorii menţionează că, respectivul mijloc de transport a fost importat în Republica Moldova din Letonia la comanda poliţistului în luna iunie 2010. În cadrul măsurilor de control întreprinse s-a constat că autoturismul era exploatat cu numere de înmatriculare de stat false şi anume K AI 181, care de fapt, încă la 25 iunie 2010 au fost predate spre păstrare Direcţiei Înmatriculare a transportului şi calificarea conducătorilor auto. Din datele prezentate procurorilor reiese că, de atunci aceste plăcuţe cu numere de înmatriculare nu au fost eliberate altor mijloace de transport.

Studiind totalitatea circumstanţelor stabilite în cadrul controlului, procurorii au pornit în privinţa colonelului de poliţie mai multe proceduri contravenţionale în baza: încălcarea regulilor vamale; încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor;  conducerea unui vehicul cu încălcarea regulilor de amplasare a numărului de înmatriculare sau conducerea unui vehicul fără un astfel de număr şi exces de putere.

Procedurile administrative au fost remise pentru examinare şi expunere în fond către instanţa de judecată, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus