Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-12-02/detalii-privind-accidentul-rutier-produs-noaptea-trecuta-in-regiunea-moscova-in-care-au-decedat-patr-23153.html
Data: Dec 2, 2011 (22:32)

Detalii privind accidentul rutier, produs noaptea trecută în regiunea Moscova, în care au decedat patru cetăţeni moldoveni

Ambasada R. Moldova în Federaţia Rusă a fost înştiinţată astăzi, 2 decembrie, de către poliţia din oraşul Odinţovo, regiunea Moscova, despre accidentul produs noaptea trecută, în jurul orei 23:35 (la km 37 al şoselei Moscova-Borodino), în care şi-au pierdut viaţa patru cetăţeni ai Republicii Moldova. Este vorba de doi bărbaţi din or. Şoldăneşti (a.n. 1982, 1974), unul din or. Rezina (a.n. 1981) şi unul din raionul Ungheni (1980). Corpurile defuncţilor se află la morga din or. Odinţovo. Conform procedurii legale, sunt înştiinţate rudele acestora, iar Ambasada RM la Moscova perfectează actele necesare pentru demararea procedurii de repatriere a corpurilor neînsufleţite.

Potrivit informaţiilor preliminare oferite de poliţia rusă, unul dintre cetăţenii moldoveni, care conducea un automobil marca Rover, ar fi depăşit limita de viteză şi a lovit un camion, ce se deplasa în acelaşi sens. În urma impactului, toţi cei patru bărbaţi aflaţi în Rover au decedat pe loc.

În prezent, cazul este cercetat pentru a afla motivele exacte ale producerii tragicului accident. Misiunea diplomatică a R. Moldova este în contact permanent cu autorităţile ruse, pentru a monitoriza ancheta.