Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.12.2011

Comunicat al Comisiei speciale de desfăşurare a alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova

Comunicat al Comisiei speciale de desfăşurare a alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova

Comisia specială de desfăşurare a alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova aduce la cunoştinţa opiniei publice că propunerile de înaintare a candidaţilor pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova pot fi prezentate, în temeiul articolului 78 din Constituţia Republicii Moldova şi articolului 5 din Legea cu privire la procedura de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova, pînă la data de 13 decembrie 2011.

Candidatura pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova poate fi propusă de către: persoana care îşi înaintează propria candidatură susţinută de cel puţin 15 deputaţi; de către un grup de cel puţin 15 deputaţi.

Propunerea candidaturii pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, semnată de toţi deputaţii care o susţin, va fi prezentată Comisiei speciale cel tîrziu cu 3 zile înainte de ziua alegerilor şi va fi însoţită de următoarele documente:    consimţămîntul scris al candidatului şi certificatul lui de sănătate, eliberat de instituţia medicală abilitată; declaraţia despre toate veniturile candidatului din anii 2010-2011; datele biografice ale candidatului (curriculum vitae); copia buletinului de identitate.
Actele model ce urmează a fi prezentate Comisiei speciale de către candidați   vor fi plasate pe site-ul Parlamentului.
Propunerea candidaturii însoţită de toate actele necesare se prezintă pentru verificare Comisiei speciale de către candidat şi/sau un deputat din grupul de deputați care au semnat-o.

În perioada 5 decembrie 2011 - 12 decembrie 2011, în zilele lucrătoare, de la ora 14.00 pînă la ora 17.00, iar în ziua de 13 decembrie, de la ora 8.00 pînă la ora 19.00 la adresa: mun. Chişinău, bd. Ştefan cel Mare, 162, biroul 1711.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus