Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.11.2011

Viceministrul Andrei Popov a avut întrevederi cu omologii săi din Georgia şi Ucraina

Viceministrul Andrei Popov a avut întrevederi cu omologii săi din Georgia şi Ucraina

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Popov, a avut pe data de 29 noiembrie 2011 întrevederi bilaterale cu Prim-viceministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Nikoloz Vashakidze, şi Viceministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, aflaţi la Chişinău cu prilejul participării la şedinţa Consiliului Coordonatorilor Naţionali ai GUAM.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii cu Prim-viceministrul de Externe al Georgiei le-au constituit activizarea dialogului moldo-georgian, colaborarea ambelor ţări în problematica integrării europene, impulsionarea cooperării economice, interacţiunea în cadrul organizaţiilor internaţionale şi regionale, consolidarea cadrului juridic bilateral. În context, a fost menţionată importanţa demarării activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene pentru colaborare comercial-economică, astfel urmând a fi creat un mecanism eficient menit să stabilească direcţiile de bază de dezvoltare a relaţiilor economice, precum şi de realizare a unor proiecte concrete în diverse domenii.       

Potrivit MAEIE, în cadrul discuţiei cu omologul ucrainean, Andrei Popov a subliniat dinamica pozitivă a actualelor relaţii între Republica Moldova şi Ucraina, înregistrată în ultima perioadă, menţionând că datorită eforturilor comune s-a reuşit reglementarea mai multor subiecte de pe agenda bilaterală. Ambele părţi au remarcat necesitatea menţinerii şi dezvoltării continue a dialogului politic bilateral, examinând posibilitatea organizării unor vizite la nivel înalt. De asemenea, a fost efectuat un schimb de opinii privind experienţa celor două ţări în domeniul integrării europene. Viceministrul moldovean a apreciat înalt poziţia constructivă a Ucrainei şi rolul activ al acestei ţări în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, îndeosebi, în reluarea negocierilor oficiale în formatul „5+2”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus