Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
30.11.2011

Procuratura militară Cahul a deferit justiţiei dosarul soldatului rănit mortal

Procuratura militară Cahul a finalizat urmărire penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală pe numele militarului serviciului în termen al Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” pentru încălcarea regulilor de mînuire a armei, care a provocat din imprudenţă decesul unei persoane.

Incidentul s-a produs în seara de 21 septembrie pe teritoriul Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia”, dislocată în oraşul Cahul. În timpul executării serviciului de gardă a fost rănit mortal caporalul de schimb nr.1, militarul în termen soldat Vadim Harin care a fost împuşcat din arma din dotarea santinelei postului nr.2.

Din datele procurorilor rezultă că victima ar fi intrat la postul nr.2 pentru verificarea executării serviciului de gardă de către santinelă, care la acel moment se afla pe turnul de observaţie.

Fiind audiată de procurori, învinuitul a declarat că victima i-ar fi cerut să coboare de pe turn pentru a discuta, ceea ce a şi făcut. După cîteva minute de discuţi învinuitul l-a rugat pe Harin să părăsească imediat teritoriul postului încredinţat, din teama de a nu fi depistaţi şi sancţionaţi de către şeful gărzii. În acel moment, V.Harin l-a provocat pe învinuit, întrebîndu-l dacă acesta va trage în el în caz de refuz de a părăsi postul. Imediat, acesta a îndreptat în direcţia lui V.Harin pistolul-mitralieră ce i-a fost repartizat, de tip AKM-74 cu încărcătorul cuplat, încărcat cu 30 de cartuşe, a scos siguranţa şi a tras port-închizătorul, moment în care s-a produs o împuşcătură.

În rezultatul împuşcăturii V.Harin a fost rănit prin umărul drept în regiunea toracică şi la scurt timp s-a stins în spitalul raional.
Învinuitul, în vîrstă de 18 ani, originar din Căuşeni, este cercetat în stare de arest preventiv.
Victima - Harin Vadim (a.n.1990), originar şi locuitor al raionului Ştefan Vodă, încorporat pentru efectuarea serviciului militar în termen la 04 noiembrie 2010, gradul militar „soldat”, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus