Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-11-29/radio-rom-nia-lanseaza-radio-chishinau-la-1-decembrie-2011-23105.html
Data: Nov 29, 2011 (22:05)

Radio România lansează Radio Chişinău, la 1 decembrie 2011

Pe 1 decembrie 2011, de Ziua Nationala a României, la ora 14.00, ora exacta va fi data la Radio România de la Chisinau. Acest moment marcheaza lansarea oficiala a Radio Chisinau, un proiect editorial al Societatii Române de Radiodifuziune care ofera publicului din Republica Moldova programe radiofonice la standardele serviciului public de radio românesc.

Radio Chisinau se caracterizeaza printr-un continut editorial de calitate, realizat de o echipa tânara si profesionista. Totodata, noul post se adreseaza unui public tânar, educat, interesat de actualitatea culturala, de programe de stiri si de divertisment moderne.

Manifestarile de la Chisinau prilejuite de lansarea noului post Radio România se vor desfasura pe tot parcursul zilei de 1 decembrie.  Ziua se încheie cu un concert special în Piata Marii Adunari Nationale care reuneste trupe si solisti din Republica Moldova si din România: Busuioc moldovenesc si Laura Lavric, Noroc, Gândul mâtei, FurioSnails, Big Band-ul Radio împreuna cu Ozana Barabancea si Berti Barbera, Taxi, Directia 5.

La evenimentele organizate la Chisinau vor participa András István Demeter, presedinte director general al Radio România, Excelenta Sa domnul Marius Gabriel Lazurca, ambasadorul României la Chisinau, reprezentanti ai Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului, ai Comisiilor pentru cultura ale Senatului si ale Camerei Deputatilor, Eugen Tomac, secretar de stat - Departamentul Românii de Pretutindeni, Anton Niculescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Valeriu Turcan, consilier prezidential, membri ai Consiliului National al Audiovizualului si reprezentanti ai Primariei Capitalei si ai Societatii Nationale de Radiocomunicatii.

Acest proiect al Radio România raspunde strategiei postului public de radio din România de a oferi programe si continuturi radiofonice pentru auditoriul din Republica Moldova. Extinderea programelor Radio România pentru vorbitorii de limba româna (ascultatori si utilizatori de internet) de peste Prut va fi o contributie reala la informarea directa, corecta, echilibrata si echidistanta a publicului moldovean si la promovarea valorilor culturale, artistice si lingvistice românest, informează un comunicat Radio Romania.