Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-11-29/procurorii-cer-pedeapsa-mai-aspra-pentru-escrocherie-in-suma-de-aproximativ-11-mln-lei-23096.html
Data: Nov 29, 2011 (10:35)

Procurorii cer pedeapsă mai aspră pentru escrocherie în sumă de aproximativ 11 mln lei

Procuratura raionului Donduşeni informează că, recent, directorul unei întreprinderi din satul Chetrosu, raionul Drochia, a fost condamnată la 5 ani şi 6 luni închisoare pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2005-2009, inculpata în vîrstă de 56 ani, a luat cu împrumut de la 154 părţi vătămate mijloace financiare în sumă de aproximativ 11 mln lei, pentru o anumită perioadă de timp.

Inculpata le promitea victimelor că le va restitui nu doar banii transmişi, dar şi un procent destul de mare.

Pentru a crea o încredere în activitatea sa precum şi pentru a muşamaliza activitatea sa, femeia le-a restituit unor persoane banii împrumutaţi, fapt care i-a determinat şi pe alţi cetăţeni să-i transmită acesteia banii în scopul de a obţine un profit.

Procurorii vor contesta sentinţa considerînd-o prea blîndă şi vor solicita admiterea acţiunilor părţilor civile în cuantumul solicitat în cadrul urmăririi penale şi judecării cauzei.

Este de menţionat faptul că în anul 2008 femeia a mai fost condamnată pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător, anunţă serviciul de presă al Procuraturii Generale.