Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.11.2011

Ministerul Finanţelor a lansat astăzi Proiectul Twinning „Consolidarea managementului financiar public în Republica Moldova”

Ministerul Finanţelor a lansat astăzi Proiectul Twinning „Consolidarea managementului financiar public în Republica Moldova”

Ministerul Finanţelor a lansat astăzi Proiectul Twinning „Consolidarea managementului financiar public în Republica Moldova” care va fi implementat în parteneriat cu Guvernul Olandei şi Guvernul Suediei.

Modernizarea sistemului de managment al finanţelor publice, bazat pe un grad avansat de răspundere managerială este un obieciv al Guvernului, la fel şi utilizarea fondurilor publice conform principiilor bunei guvernări este o prioritate pentru noi a spus Veaceslav Negruţa Ministrul Finanţelor, astfel salutând lansarea acestui proiect.

Prin acest proiect, Direcţia de armonizare a sistemului de control financiar public intern din cadrul ministerului îşi propune să îmbunătăţească gestionarea sistemelor de control financiar public în Republica Moldova în conformitate cu standardele şi cele mai bune practici pe plan internaţional.

De altfel, acesta reprezintă o continuitate a acţiunilor întreprinse până în prezent în domeniul Controlului financiar public intern care se axează pe capacitatea Unităţii Centrale de Armonizare, cadrul legislativ, pe managementul financiar şi controlul precum şi auditul intern.

Ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa a informat că principalul instrument din segmentul dat este Legea privind controlul financiar public intern, care are ca scop consolidarea răspunderii manageriale pentru gestionarea optimă a resurselor conform obiecivelor entităţii publice. 

În urma implementării Proiectului Twinning, se propune a obţine o capacitate sporită de monitorizare şi armonizare centralizată a sistemului de control financiar public intern, un cadru legislativ şi normativ în domeniul controlului financiar public intern. La fel se intenţionează a lărgi aria de responsabilitate managerială printre entităţile publice.

Durata implementării proiectului: noiembrie 2011 – noiembrie 2013, informează un comunicat al Ministerului Finantelor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus