Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.11.2011

Ultimele zile pentru dotarea automobilelor cu pneuri de iarnă

Primăria municipiului Chişinău reaminteşte conducătorilor auto că săptămâna aceasta, la data de 1 decembrie, expiră termenul legal pentru dotarea autovehiculelor cu pneuri de iarnă. În acest sens, şeful poliţiei municipale, colonelul de poliţie Silviu Muşuc recomandă şoferilor să-şi schimbe cauciucurie, pentru a nu fi amendaţi.
 
„Practica anilor precedenţi ne arată că şoferii nu se grăbesc să-şi echipeze autovehiculele conform cerinţelor legale. Însă după prima zăpadă, numărul accidentelor rutiere creşte de câteva ori. Pentru a evita asemenea situaţii şi a asigura securitatea la trafic, trebuie să schimbăm deja anvelopele de vară cu cele de iarnă”, a menţionat Dorin Chirtoacă în cadrul şedinţei operative de la Primărie. 
 
Menţionăm că potrivit Regulamentului Circulaţiei Rutiere, pe perioada de iarnă, între 1 decembrie şi 1 martie, şoferii sunt obligaţi să-şi doteze maşinile cu pneuri de iarnă. Nerespectarea cerinţelor legale se pedepseşte administrativ, cu amenzi care variază între 5 şi 10 unităţi convenţionale.
 
De asemenea, între 1 noiembrie şi 31 martie, şoferii mai sunt obligaţi să circule pe timp de zi cu farurile aprinsă, pe faza scurtă. Aceste măsuri vin să prevină producerea accidentelor rutiere şi au fost incluse în legislaţia rutieră în ultimii ani, anunţă un comunicat al Primăriei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus