Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.11.2011

Trei poliţişti cercetaţi penal pentru corupere pasivă

Un şef de post al Comisariatului de poliţie raional Edineţ, în comun cu un ofiţer operativ de sector şi un inspector superior al grupei de combatere a traficului ilicit de persoane sunt bănuiţi de către CCCEC de corupere pasivă.
 
Potrivit CCCEC, şeful de post şi ofiţerul superior de sector ar fi extorcat de la un cetăţean o sumă de 400 dolari SUA pentru neînregistrarea unui material privind conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate şi înapoierea actelor pe autoturism.

Concomitent, CCCEC a stabilit că, pentru aceeaşi încălcare, un alt angajat al subdiviziunii nominalizate, ar fi extorcat de la cetăţean  încă 200 dolari SUA.

Aşadar, în cadrul unor măsuri operative efectuate de către colaboratorii DGT Nord a CCCEC, în flagrant delict a fost reţinut şeful de post, în momentul primirii sumei de 200 dolari SUA, marcaţi „mită CCCEC”.

Şeful de post a refuzat să dea depoziţii şi a fost reţinut pe termen de 72 de ore. Ceilalţi doi bănuiţi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Pe aceste cazuri au fost pornite două cauze penale pe faptul coruperii pasive Cod penal al RM, ce prevede pedeapsa cu închisoare de la 5-10 ani cu amendă de la 1000-3000 u.c. şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 3-5 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus