Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.11.2011

Ani grei de puşcărie pentru patru tineri învinuiţi de tîlhărie şi omorul intenţionat al cetăţeanului SUA Fuccio Vincenzo

Judecătoria Cimişlia a pronunţat, în după amiaza zilei de vineri, verdictul în cazul a patru tineri învinuiţi de tîlhărie şi omorul intenţionat al cetăţeanului SUA Fuccio Vincenzo. Tînăra care l-a ademenit pe americanul de origine italiana în Moldova a fost condamnată la 17 ani de închisoare, unul dintre complicii acesteia a încasat 22 de ani de puşcărie, iar ceilalţi doi complici - cîte 18 ani.

Concomitent, la solicitarea procurorului, instanţa a dispus încasarea de la inculpaţi în folosul familiei victimei a prejudiciului moral şi material în sumă totală de aproximativ 115 mii euro.

Amintim că, la 24 aprilie 2010, cei patru printre care şi o fată, prin înţelegere prealabilă, l-au întîlnit pe Fuccio Vincenzo pe Aeroportul Internaţional Chişinău care sosise în Republica Moldova la invitaţia tinerei. Menţionăm că, fata, de 21 de ani, a făcut cunoştinţă cu cetăţeanul de origine italiană (64 de ani) prin intermediul unei reţele de socializare. După cîteva luni de conversaţii on-line, aceasta l-a convins să ne viziteze ţara.

Instanţa a dat această sentinţă, după ce procurorii au reuşit să demonstreze că, după ce au întîmpinat oaspetele, au urcat într-un automobil închiriat din timp şi s-au deplasat în direcţia raionului Cimişlia, într-o pădure din preajma satului Codreni, i-au încătuşat victimei mîinile, l-au deposedat de 2500 euro, 120 dolari SUA, 500 lei, doua telefoane mobile, un notebook şi hainele personale.

Pentru tăinuirea infracţiunii comise, învinuiţii au strangulat victima, iar lucrurile personale i le-au aruncat într-un iaz.
Peste o lună de la comiterea crimei trei dintre inculpaţi, printre care şi instigatoarea au fost reţinuţi de procurori în oraşul Odesa, Ucraina, iar cel de-al patrulea complice – a încăput pe mîna oamenilor legii atunci cînd dosarul a fost expediat în instanţă.

Din momentul reţinerii toţi învinuiţii s-au aflat în stare de arest, anunţă serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus