Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.11.2011

Viceprim-ministrul Republicii Moldova Eugen Carpov a întreprins, la 25 noiembrie, o vizită la Bucureşti

Viceprim-ministrul Republicii Moldova Eugen Carpov a întreprins, la 25 noiembrie, o vizită la Bucureşti

Viceprim-ministrul Republicii Moldova Eugen Carpov a întreprins, la 25 noiembrie, o vizită la Bucureşti, la invitaţia Ministrului Afacerilor Externe al României Teodor Baconschi. În cadrul consultărilor au fost discutate evoluţiile  recente privind dosarul transnistrean, perspectivele soluţionării acestuia, precum şi progresele în procesul de integrare europeană.

În cadrul consultărilor au fost trecute în revistă evoluţiile recente în dosarul transnistrean, perspectivele acestuia, precum şi elemente privind situaţia internă din Republica Moldova. Cei doi oficiali au salutat decizia privind organizarea reuniunii formale „5+2” de la Vilnius, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2011, precizând că aceasta reprezintă doar un prim pas necesar în generarea unui proces veritabil de angajare a tuturor actorilor pentru obţinerea de progrese în procesul de reglementare. S-a subliniat necesitatea substanţierii acestei noi etape, care este esenţială pentru asigurarea unui proces durabil. De asemenea, a fost reiterată susţinerea faţă de mecanismul consultărilor în formatul consacrat „5+2”.

Potrivit MAE român, ministrul Baconschi a subliniat importanţa definitivării structurii de conducere a statului, a menţinerii unităţii Alianţei de guvernare, precum şi a continuării reformelor în Republica Moldova, necesare aprofundării parcursului european al Chişinăului. A fost reconfirmat sprijinul ferm al României pentru perspectiva europeană a R. Moldova şi pentru consolidarea relaţiei statului vecin cu UE.

În cadrul vizitei la Bucureşti, Viceprim-ministrul moldovean s-a întreţinut cu Vicepreşedintele Senatului României Cristian Diaconescu, Consilierul Prezidenţial pentru apărare şi securitate naţională Iulian Fota, Consilierul Prezidenţial pentru afaceri strategice, securitate şi politică externă Iulian Chifu, Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene al MAE român Bogdan Aurescu, precum şi cu reprezentanţii societăţii civile. Oficialii români au subliniat importanţa continuării reformelor interne demarate şi au reconfirmat sprijinul ferm al României pentru perspectiva europeană a Republicii Moldova şi soluţionarea conflictului din stânga râului Nistru, informează Biroul pentru Reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus