Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.11.2011

Sentinţă prea blândă în cazul mamei care şi-a sugrumat pruncul, iar apoi l-a aruncat în WC

Procuratura anunţă că va contesta sentinţa prin care o mamă a fost condamnată la o pedeapsă prea blândă pentru că şi-a sugrumat pruncul imediat după naştere.

Din probele acumulate de procurorii din Căuşeni s-a stabilit că, în aprilie curent, femeia de 34 ani a născut în gospodăria părinţilor săi un copil sănătos de 3 kg. Pruncul a fost lovit mortal de câteva ori în regiunea capului de mama sa.

Pentru a ascunde urmele infracţiunii, inculpata, mamă a încă doi copii minori a aruncat cadavrul copilului în veceul din curtea casei.

Crima a ieşit la iveală atunci când medicul de familie împreună cu şeful de post a venit acasă la inculpată pentru un control ordinar, deoarece a aflat de la vecini că femeia are probleme de sănătate. Tot atunci a fost depistat şi cadavrul pruncului.

Femeia a declarat că tatăl ultimului copil în ajunul incidentului a insultat-o şi a refuzat să recunoască paternitatea, fapt ce a determinat-o la comiterea crimei.

Procurorii mai menţionează că inculpata face parte dintr-o familie social vulnerabilă şi locuieşte împreună cu încă 8 persoane.

În instanţa de judecată procurorii raionului au cerut ca făptaşa să fie condamnată pentru pruncucidere la 3 ani de închisoare, însă ultima a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de probă de un an, anunţă serviciul de presă al Procuraturii Generale..

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus