Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.11.2011

Două crime de corupţie în aceiaşi zi: trafic de influenţă şi corupere activă, comise de către şeful unei întreprinderi municipale

În dimineaţa zilei de 22 noiembrie, colaboratorii CCCEC au reţinut directorul unei întreprinderii municipale de gestionare a fondului locativ, în biroul de serviciu, amplasat în mun. Chişinău. Acesta este bănuit de estorcarea de la un locuitor al mun. Chişinău a sumei de 900 euro pentru influenţarea funcţionarilor Primăriei mun. Chişinău în vederea perfectării documentelor de legalizare a construcţiei individuale (casă de locuit), care aparţine ultimului.

Anterior, funcţionarul ar mai fi primit 100 euro de la cetăţean, sumă destinată unor funcţionari din cadrul Inspecţiei de Stat în Construcţii pentru urgentarea perfectării documentelor necesare.

Mai tîrziu, funcţionarul menţionat a încercat să mituiască colaboratorii Centrului, propunîndu-le suma de 1500 euro pentru a nu fi reţinut pentru 72 de ore.

Potrivit CCCEC, într-o singură zi, funcţionarul s-a ales cu două dosare penale: primul pentru trafic de influenţă (art. 326  alin. (3) lit. a Cod Penal) pentru care riscă pedeapsa cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 500 la 1500 unităţi convenţionale, şi al doilea pentru corupere activă (art. 325 alin.(1) Cod penal), care prevede sancţiunea cu  închisoare de pînă la 5 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale.

Bănuitul şi-a recunoscut vina şi este cercetat în stare de libertate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus