Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.11.2011

Ministrul Anatol Șalaru va efectua o vizită de lucru în România

Ministrul Anatol Șalaru va efectua o vizită de lucru în România

Ministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor Anatol Șalaru  va efectua o vizită de lucru în România, în perioada 24-25 noiembrie 2011, unde va participa în cadrul celei de a IX-a Conferințe Anuale a Comisiei Interguvernamentale TRACECA , în traducere  - Coridorul de Transport Europa-Caucaz-Asia, care se va desfășura în municipiul București.

În cadrul evenimentului vor fi aprobate rapoarte și declarații ale părților membre la acordul multilateral de bază privind activitatea desfășurată în rezultatul recomandărilor CIG TRACECA. În acest context, Ministrul Anatol Șalaru va prezenta un raport de activitate în cadrul programul TRACECA, din perioada deținerii președenției TRACECA de către Republica Moldova, iar ulterior, președenția acesteia va fi transmisă României.

Cu această ocazie, Ministrul Anatol Șalaru va avea o întrevedere cu omologul său roman, Anca Boangiu cu care va discuta despre consolidarea relațiilor bilaterale privind dezvoltarea infrastructurii rutiere din regiunea de frontieră cu România și identificarea unor soluții în vederea dezvoltării transportul feroviar, naval și auto. De asemenea, ministrul Anatol Șalaru va aborda  subiectul cu referire la posibilitatea acordării unui suport Republicii Moldova în scopul elaborării proiectelor de dezvoltare regională privind infrastructura în contextul conectării Republicii Moldova la Rețeaua trans-Europeană de Transport (TENT).
La cea de a IX-a Conferinţă Anuală a Comisiei Interguvernamentale TRACECA  vor participa 13 țări din Europa și Asia, delegațiile părților la Acordul multilateral de bază, reprezentanți ai CIG TRACECA, Comisia Europeană, șefii de proiecte TRACECA, reprezentanți ai țărilor cu statut de observatori în IPC (Lituania) și reprezentanți ai organizațiilor internaționale, se menționează într-un comunicat al MTID.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus