Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.11.2011

Vlad Filat a avut astăzi un prînz de lucru cu ministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov

Vlad Filat a avut astăzi un prînz de lucru cu ministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi un prînz de lucru cu ministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, care efectuează o vizită în Republica Moldova.

Cei doi oficiali au abordat un spectru larg de probleme ce ţin de relaţiile bilaterale şi posibilităţile de aprofundare a acestora.

Oficialul rus a menţionat caracterul ascendent al relaţiilor bilaterale pe multiple planuri, inclusiv colaborarea la nivel de Prim-miniştri. În context, el a menţionat că această colaborare determină în mare parte şi agenda conlucrării între ministerele de externe din cele două ţări.

Vlad Filat a apreciat calitatea dialogului moldo-rus şi progresele înregistrate în ultima perioadă în depăşirea problemelor de ordin social-economic. În context, cei doi oficiali şi-au exprimat satisfacţia vizavi de modul în care se implementează înţelegerile la care s-a ajuns anterior, inclusiv în cadrul întrevederilor dintre Prim-miniştrii celor două ţări.

Vlad Filat şi Serghei Lavrov s-au referit şi la subiectul aprovizionării Republicii Moldova cu gaze naturale. În context, s-a menţionat că actualul acord expiră la finele anului curent, cei doi oficiali arătîndu-se convinşi că noul acord va fi unul reciproc avantajos.

Vlad Filat şi Serghei Lavrov au apreciat volumul schimburilor comerciale dintre Moldova şi Rusia, care este în permanentă creştere. Totodată, ei s-au arătat convinşi că în acest domeniu mai există un potenţial enorm, ce trebuie valorificat, anunta serviciul de presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus