Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.11.2011

Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi s-au întîlnit cu Serghei Lavrov

Astăzi Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi, deputaţi în Parlamentul Repulicii Moldova, au avut o întrevedere cu Serghei Lavrov, ministrul afacerilor externe al Federaţiei Ruse, care se află într-o vizită de lucru la Chisinău.

În cadrul întrevederii părtile au discutat chestiuni legate de impulsionarea relaţiilor de colaborare moldo-ruse în toate domeniile de interes reciproc şi în mod special pe dimensiunea economică.

In context Igor Dodon s-a referit la perspectivele colaborarii Republicii Moldova în cadrul CSI, salutînd semnarea recentă de către Moldova şi statele CSI a Acordului de Liber Schimb. De asemenea, Igor Dodon a subliniat importanţa examinării succeselor obţinute de ţările membre ale proiectului Uniunea vamală Euroasiatică.

În altă ordine de idei interlocutorii au facut un schimb de opinii vizavi de situaţia social-politică din Moldova, pronunţîndu-se pentru depăşirea crizei politice şi a urgentării alegerii preşedintelui ţării.

Referindu-se la soluţionarea problemei transnistrene, părţile au exprimat opinia unanimă că aceasta poate fi rezolvată doar cu condiţia că există dorinţă pe ambele maluri ale Nistrului, informeaza Serviciul de presă al deputatului Igor Dodon.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus