Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
18.11.2011

Procurorii investighează legalitatea înstrăinării terenurilor Parohiei Ortodoxe Române

Secţia investigaţii financiar-economice a Procuraturii Generale a declanşat o cauză penală pe faptul confecţionării, deţinerii şi folosirii unui document oficial cu conţinut fals şi abuz în serviciu, anunţă serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Temei pentru pornirea procesului penal a servit sesizarea parohului Parohiei Ortodoxe Române „Sfinţii Martiri Brîncoveni” din orăşelul Codru privind înstrăinarea ilegală a două terenuri care aparţineau parohiei.

Din datele preliminare ale procurorilor rezultă că, în vederea înstrăinării terenurilor proprietate a Parohiei, persoane deocamdată necunoscute, au perfectat procesul-verbal al şedinţei Adunării Parohiale, care de fapt nu a avut loc.

Ulterior, în vara anului 2011, în absenţa unei decizii a Consiliului Eparhial al Mitropoliei Basarabiei de aprobare a deciziei de vînzare-cumpărare a terenurilor litigioase, contrar prevederilor Statutului Parohiei, în temeiul procesului-verbal nominalizat, terenurile au fost înstrăinate prin contracte de vînzare-cumpărare, autentificate notarial.

Organizarea conducerii şi exercitării urmăririi penale pe acest caz a fost dispusă Procuraturii sect. Centru.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus