Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.11.2011

Guvernatorul Băncii Naţionale va participa la Forumul Economic de la Viena

Guvernatorul Băncii Naţionale va participa  la Forumul Economic de la Viena

La 21 noiembrie a.c., Guvernatorul Băncii Naţionale Dorin Drăguţanu va participa la cel de-al optulea Forum Economic de la Viena cu genericul: ”Economia – forţa motrice a dezvoltării regionale”.

La eveniment vor participa înalţi oficiali ai băncilor centrale şi guvernelor ţărilor din Europa Centrală şi Europa de Sud-Est. Discuţiile din cadrul acestei ediţii vor include subiecte referitor la problematica dezvoltării în zona Dunării, cum ar fi: elaborarea strategiei  aferente şi abordarea acesteia în contextul regiunii Mării Negre şi identificarea potenţialului zonei Dunării sub aspectul responsabilităţilor social-economice.  Participanţii la forum, de asemenea, vor aborda siguranţa finanţării drept o precondiţie pentru realizarea proiectelor regionale, procedând în final  la evaluarea perspectivelor generale.

Forumul Economic de la Viena a fost instituit în anul 2004 în scopul promovării relaţiilor economice între ţările din teritoriul cuprins între Marea Adriatică şi Marea Neagră. Conferinţele principale ale forumului se organizează în fiecare an, în luna noiembrie, la Viena, iar pe parcursul anului, reuniunile se desfăşoară în capitalele celor 12 ţări-membre. În acest sens, Chişinăul s-a aflat în postură de gazdă în anul 2008 şi în 2010, deja într-o o formulă mai restrânsă de derulare a forumului – cu abordări specifice regionale.

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei este membru al Comitetului Guvernatorilor din cadrul Forumului Economic de la Viena, din care mai fac parte guvernatorii Băncilor Centrale din Austria, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Muntenegru şi Slovenia, anunta Serviciul de presă al Băncii Naţionale a Moldovei

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus